Thursday, April 30, 2009

Kisah Hidupku- The worst day in my life

Back on the track..Hari ni rasenye is my worst day sepanjang hidup kat UTP ni.
Dah separuh gila jadinye dalam minggu ni, dengan dapat flu n demam bagai. But thanks God, semua dah hampir selesai. Tinggal kerja projek database je tak siap lagi. Sepatutnya hantar petang tadi, tapi nak buat macam mane, tak sempat nak siap. First time okk, aku hantar kerja not in the time-frame. Ouhh no, harap2 marks will not be reducted.

Sibuk dengan test finance tengah hari tadi, then nak siap kan portfolio database lagi and satu lagi projek mega, presentation OOP yang at last ended up dengan tak puas hatinye. Ooooo Mr Tarique, please lah bagi markah lebih, i'm so desperate sekarang ni tahu tak.Nak dapat coursework tinggi2 for every subject, so that nanti final tak de la tertekan sangat.

Acap and I kena buat program java for Banking System, gila susahh okk. Dengan GUI segala mak neneknye. Nasib baik la dapat partner bagus macam acap ni. Dia betol2 semangat to come up with such a systemical program. *CLAP HANDS* Kami dah buat sebaik mungkin and yang tak bestnye Mr Tarique boleh komen, "I think your program will destroy all the banks in the world". It was harsh!

Kau sedar tak yang kami ni baru lagi belajar Java2 ni. Mane la nak tiba2 come out with program yang gila dahsyat, haruslah simple je. Kalau nak compare kami dengan kau. Kau tu dah belajar Java ni sejak bertatih lagi kan, kami pulak baru 1 sem and masih terkejar-kejar nak faham benda alah ni. After all hardworks, macam ni je jadinye??



Ohh God...macam nak bagi rasuah je kat Tarique tu. euwww..Ni haa nak cerita pasal mamat foreigner yang tak guna ni, sial betol! Nampak baik, tapi perangai macam haram. It's about projek database. Aku, acap, aznin, lebai and bechir satu group but then datang la budak ni nak join group kami. Kami kate dah cukup team members, 5 orang. Tapi dia kate dia dah tanya lecturer and Ms Eliza bagi ade 6 members in 1 group.Okk fine. Kami dengan baik hatinye accept him. Dia siap bagi contoh lagi okk yang group Jenani pun 6 members jugak. So, 6 orang is acceptable. Ade aku kesahh? Discussion semalam bukan main baik lagi, cakap "just tell me what to do". Sanggup buat ape2 je la kononnye and dia tak kisah nak buat kerja lebih. Terharu aku okkk, baik gila mamat tak guna ni.

Tup2 pagi tadi dapat tahu yang dia nak withdraw dari team kami sebab Ms Eliza tak bagi 6 members in a group. What the fishhh? Nak je aku maki2 depan muka dia tuu. Maki dalam bahasa melayu lah, kau bukan faham malay pun kan. Kate dulu lecturer cakap boleh, tapi sekarang tak boleh pulak. Nampak sangat menipu kan. Siap hari tu kate pasal group Jenani tu, 100% menipu la tuu, pandai kau bagi contohh ek. Sebab kau la projek kami tak siap on the time, tau tak, hahaha, trying to blame someone else. Tapi memang pun kan.

Monday, April 27, 2009

I don't want to breathe................



Terasa diri ni sangat bodoh, useless and sometimes langsung tak wujud.


I wanna go home, at least i'll feel more appreciated. Why this life is so unfair???
ttskkk..

Sunday, April 26, 2009

The killing week

Here it comes, a week before the study week. Well-known dengan banyak projek due and balance2 test yang have to sit for. I hate this week! Owhhh, benci betul la dengan semua benda2 ni. I need a vacation, yess! simply to get away from all this disturbing assignments. Here goes the list for this week:

1) Test 3 Object-Oriented Programming (28 April)
2) Test 3 Business Statistics (29 April)
3) Test 2 Database Systems (29 April)
4) Object Oriented Programming Project's Presentation + Demo + Report (30 April)
5) Test 2 Principle of Finance (30 April)
6) Principle of Finance Presentation
7) Database Systems Project (Due on 30 April)
8) Database Systems Portfolio (Due on 30 April)

Owhhh, I just don't know what to say. I can just groaning and moping around. This week gonna be a tough and tiring week. Now, I would say I can't wait for the study week. Owhh crap, like I have other choices. I'm dead meat. BTW, I'm getting harder to wake up early in the morning, dah skip subuh 5 times in a row, teruk2..kalau kat rumah, mahu nye kena fire. Esok, kena bangun to pray, don't dare to add new record up to 6. Heyy, cepat2 la habis minggu ni, syuhhhhh~ get away from me....Heyyy, study week, come here babe, auwwww~

Friday, April 24, 2009

International Culture Night~

A night with colourful perfomance and varied dance from all 13 countries.

Finally, ICN 09 has ended yesterday. Overall, it was just nice, not bad! Thumbs up peolpe.
The good news is no more ticket selling after this. It has now done. Cheer!

A relief sigh~ heyy, i met usatazah mashitah. What a surprise. Don't expect to see her around. She came with her grandma and sisters.

Thailand's perfomance was awesome, like usual.
They impressed the audience, so was I. They should
have won the best perfomance.

Hakim, my coursemate. He perfomed on that night.
It was a superb and colourful perfomance indeed. They surely did a good job.
Well done!

The three dancers of Cambodia.

Me and aznin with Bechir. Bechir was also performing for his country, Chad. The dance is kinda weird, but still enjoyable. The end of International Culture Night 09.

Wednesday, April 22, 2009

I loathe being me!

I don't know how to start with, but i just hate the feeling that I have right now. CAN I HAVE A BREAK FROM BEING A STUDENT FOR ONE DAY? I want to be somebody else, who is happy with what he have, no need to sit for all these so-called tests. It is tiring to deal with all this kind of assignments, projects, tests and the list goes on......Apart from that, I hate my job to sell ICN tickets this few days. Just now, aznin and I sold tickets from door to door. Believe me, I won't do this any longer for the times to come. It was just like, a bitch selling off her virgin! Embrassing! Sorry, may be it's too much or rude to say so but, with a fake smile craved on the visage, continue to knock door by door like a beggar. What else could it be? I just hate doing this. Even salesman have their pride. Okk, perhaps i'm too emosional right now. Ouhh, this job is just not made for me. No more ICN after this. No regret, no remorse. Night all.

Sunday, April 19, 2009

The 101th post

Yeayy, it's my 101th post and i have a tag homework given by Keon. Let's have a sneak.


Anda rasa anda hot?
Saya rasa saya hot, saya rasa la..Tak tahulah orang lain rasa tak apa yang saya rasa..


Upload gambar kegemaran anda.
Gambar 1


Gambar 2


Gambar 3

Kenapa anda suka gambar ini?

Gambar 1- Ouhh, itu siti nurhaliza! The picture was taken by me myself, sebab tu la saya suka. That picture was taken at Datuk K's open house time raya tahun bile entah..

Gambar 2- Saya suka gambar tu sebab ade kisah disebaliknya. Gambar tu time malam raya aidil adha, kenduri kat kampung sempena kami pindah rumah. Saya marah abah on that night, I know I should'nt.. Sebab event sepatutnye start pukul 9, n orang dah datang pun. Tapi tengok2, pak imam still tak datang2 n i suggest kat abah suruh my cousin (ustaz) yang lead tahlil semua. Tapi abah degil nak tunggu jugak pak imam datang. At last, pukul 10.30 malam, baru la pak imam datang..Ye, abah menepati janji dengan pak imam sebab dah janji dia yang akan lead. Saya sangat2 tak professional (suka gelabah) mungkin. Yang memalukan pak cik2 semua nampak saya bising2 marah abah, ouhhh, malu2~Rosak la lakonan plastik aku yang berlagak baik sebelum ni...cehh

Gambar 3- Nampak tak saya tengah tension tunggu turn saya nak ambik gambar. Macam mana la plak boleh terselit kat situ. Kami adik-beradik memang suka ambik gambar sendiri, kena lah tunggu turn masing2 kalau nak bergambar.

Bila kali terakhir makan pizza?
Ouhh, dah berkurun..dengan syafril, aznin, n acap dulu. Last semester.

Lagu terakhir anda dengar?
Love story- Taylor Swift

Selain nama sendiri,anda suka dipanngil dengan nama apa?
Any proper name as long as simple, menarik, tertarik n meletoooooop, boleh?

List down 7 people
1) Abah
2) Mak
3) Acap
4) Naqib
5) Payeh
6) Keon
7) Shean

Siapa No.1 kepada anda?
Seorang ayah yang baik dan sangat2 baik.

Siapakah orang No.2?
Mak saya yang sangat2 caring and a mum like no others

Pesanan kepada No.6?
Semoga kau berbahagia ye Keon,huhu (tak tahu nak cakap ape sebenarnye ni)..and see, aku dah buat tag kau, baguskan aku. Hey, bile nak reunion Al-Hanafi ni.

Pendapat anda tentang No.7?
My sweetie pie. Such a fabulous + sensitive + caring + easy-to-get along girl. I miss u damn much my buddy.

Orang No.3 ada hubungan dengan sesiapa?
Ada! Ramai sangat, tak payah la nak reveal.

Kata sesuatu berkenaan orang No.5.
Budak Kelantan yang i'm comfortable with. FYI, saya tak berapa suka budak kelantan ye, but Payeh is a way so different. Lagipun, kami selalu gaduh. Rindu nak gaduh dengan kau lagi la Payeh.

Bagaimana dengan N0.4?
Ouhh, ni tak payah cerita lah. Selau berkongsi cerita sama2. Almost everything he knows about me, okk. Secrets aku semua selamat bersama kau kan naqib?hehe..

Saturday, April 18, 2009

My first mobile phone


It has been a long time though, tapi still jugak nak cakap. My first mobile phone in my life yang at last end up to other's clench. I was in form 4 time tu. Bodoh kan bile kite charge phone kat bilik rehat umum and tinggal macam tu je (tapi pencuri tu lagi BODOH). I was so2 tak matured, ingat semua orang baik2 and will not steal other's properties. It was nokia 3100, my mum bought it for me, the price on that time-RM480, agak mahal la for a non-camera mobile phone.

Sakit hati tu of course la, tak sampai 2 weeks pun pakai. Aku ingat lagi aku paste note kat notice board asrama, begging + cakap my parents scolded me + tak redha pencuri tu. But, still tak dapat balik my handphone tu. May be sebab aku tulis note tu in english, so pencuri yang bangang tahap gaban tu tak pandai baca my note. Lupa pulak nak tulis translation kan. Tulis note and paste it kat notice board sangat2 macam publisiti murahan,tapi ade aku kesah, lantak aku laa, lagi pun, okk pe dapat publisiti

Aku tak tulis pun nama aku okk tapi of course people could tell by my handwriting yang cantek dan indah tu. Nak buat macam mane, so secara tak langsung dapat la publisiti murahan. Perlu ke berterima kasih kepada kau pencuri? Gila ke ape nak berterima kasih segalaa, tak de kerja betol...Imiss u la my first handphone, bila la dapat jumpa kau lagi...hey si pencuri, aku masih berdendam dengan kau lagi la...

Friday, April 17, 2009

a letter to another half of me

dear syafiq izzat,

hey kau, jangan la malas2, banyak lagi homework tak siap ni, exam is coming~ ouhhh, study syafiq izzat, study! Out of 6 subjects taken for this semester, rasenye Object-oriented programming la yang jadi spacegoat..selagi ade subjek programming selagi tu la i will devastated.
First semester foundation dulu was the best kot sbab time tu, don't have to mess around with this programming thingy. Why i have to learn programming haa? Nothing to do with business kan, hmm...bising2 kat sini pun tak guna jugak sebab i still have to sit for this paper kan, so the only choice left is, study la..ouhhh, what goes around comes around..
ouhh my, tup tap, tup tap, the clock is ticking, so what are you waiting for, study2..ohh, hate to say this word ," study" over and over again.....X.O.X.O.

Friday, April 10, 2009

Life as student

Semester ni berlalu dengan cepat, yee, sangat2..
tengok la, lagi 2 minggu dah nak study week. Rasa macam baru je masuk 2009,
tapi sekarang dah nak sit for final pun.
Ouhhh, pelik2, mungkin aku bermimpi, dush2, tampar pipi..tapi yang pasti, aku memang tak bermimpi, ini realiti laa! Ouuhhh, okk, ini realiti...
susah nak percaya.....nanti esok, tengok2 dah kahwen pulak,
cepatnye masa berlalu....

Tuesday, April 7, 2009

Cerita Family

heylooo, ohhh, dapat jugak taip something kat sini, bodo la connection ni, selalu je tak dapat buka blogger nih, google pun..nak cerita psal family lah, rindu pulak, maaf lah sebab selalu cerita psal family, well, i'm a kind of family-lad, therefore, they always come first before of those comrades..
that's me! Pernah terfikir tak yang kita kenal family sejak lahir lagi, tapi kita selalu je pentingkan kawan lebih dari family yang kita hanya kenal 2-3 tahun..So2 tak patut kan..ok lah, stop nagging, it's time for narrating...

Cerita family 1

Me ade family sebelah mak yang type alim2 sikit, they all selalu jugak datang rumah sejak kebelakangan ni sebab nak melawat Tok Som yang sakit. Tahulah bila berdepan dengan orang alim kan, kenalah jaga budi bahasa, perangai segala kan.. Harus la aku jadi plastik time diorang datang, berlakon baik sekejap. My abah buka channel national geographic time diorang minum kat living room sebab program2 dia proper sikit, tak de yang seksi2 dan merapu. Nak dijadikan story, time tu boleh pulak ade cerita psal babi, ouhh tidakk! Research psal babi plak tu, harus la ade story complete psal binatang tu, hahahaha..harus la terkebil-kebil diorang tengok program tu. Kat rumah diorang pun mane ade TV segala, lagho katanya. Bukan sebab diorang miskin okk, malahan kaya raya lagi tau, pakai merc bagai..Lain kali buka Astro oasis ye abah, hahaha..

Cerita family 2

Story ni dah lame, tapi still nak cerita jugak. My abang ni haaa, call my mum n tiba2 je mak cakap dia nak ckap dengan aku. Ingatkan nak tanye ape, rupa-rupanya nak tanya, "Anak gajah dalam english ape ek"..apakahh? Tiba2 je nak tanye pasal anak gajah dlam bahasa inggeris, terkejut den..Rupa-rupanya, dia kat sekolah time tu, mengajar budak2, ade program ape entah..and dia mengajar bahasa inggeris. Boleh pulak dia tanya aku, "Jumbo ek?" Ketawa besar la aku, Jumbo tu kan nama character dlam Disney tu, yg ade anak gajah with big ears yang boleh terbang tu..hahaha, ade ke patut Jumbo tu english name for anak gajah, bukan lah Bang Jan oii..

Cerita family 3

Mak suka mencangkul petang2 kat luar rumah. Amboi sejak pindah ke kampung, mak suka bergardening segala, bagus jugak kan, good for health anyway..One evening kan, sedang mak mencangkul seperti biasa, ade orang naik motor stop by tanya nak potong rumput tak, sebab dia ambik upah potong rumput. My mum tak nak sebenarnye and bagi la alasan, "Nanti suami saya balik, saya tanya dia"..Boleh pulak tersentap orang ni and dibalasnye, "Laa, ingatkan akak ni orang gaji" Mesti la mak aku pun tersentap balik kan, nak je dihayunkan cangkul tu kat kepala dia tu, bengong sungguh! Apa kau ingat mak aku suka mencangkul-cangkul ni nampak macam orang gaji?? Sempit sungguh fikiran dia kan, harus la angin mak aku satu malam..and aktiviti mencangkul pun kian dikurangkan, hahaha..

Friday, April 3, 2009

My Late Tok Ya

I used to miss her these few days, it's even get worse lately. It has been six years since
the miserable day she was buried. How i miss her, my late grandma,
my father's mum. Tok Ya is such a caring and wonderful grandma I have ever had. I was so close to her, my abang, kakak and adik too as our house is just around 10 minutes
long to her house. My cousins and other uncles live far2 away in other states. My father is the only one who lives nearby.
She always asked me to scratch over her scalp to get rid off of those
thingy dandruff. Sometimes, cari uban jugak, her grey hair.
I love to caress her long black hair and I will never feel tedious to do so even for an hour long.
Time petang, she will be out to watering the plants around and pake
the dried leaves. Sometimes, i will give a hand. How i miss those sweet moments with her.
I blame myself for her death. My adik always said so.
Like only i was the one who caused to her death. If so, i never mean to. I am so sorry!
She collapsed in the toilet at her house when my parents were away sending me back to boarding school in Gerik. No one was there to take her to the hospital.
My uncles live far2 away and it tooks time for them to reach by.
The nearest, Pak Su, lives in Kedah. If only i just ride on a bus to go back to Gerik, perhaps my father could take her to the hospital shortly.
Her life is short, but she has touched so many lives during her past days. I wish she could
lives longer to see what's i am up to be. My father has built a
house for our family in kampung next to my grandma's.
My father has planned to look after her but unfortunately it seems that
she has gone just before we all decided to move
to that house. What a waste!I will always pray for her after my evry prayer.
I will never miss to, simply because
I love her so much and she will always be in my heart forever, indelible!