Friday, May 30, 2008

i'm doomed~

bodonye soaln! gram tol aku,sngt2 dissappointed ngn exam kali ni..td last paper, math 2..i should be happy n relief cz it was the last paper, but i dn thnk dt wil be a good solution..i'm doomed!ds sem is totally a mess!..x suke tol, nape aku rase sngt ssh exam kali ni, aku rase aku je yg rase cm 2, orng lain ok kot.. gramnye!ish2..x hepi plak rase nk blik umah, cm x de feeling je abis exam pn..x cm last sem, feel so relief n hepi gk time nk blik..tp ds sem is totally going to be a gruesome nightmare 4 me..feel like crying n howling,aku x nk supplement test, aku x nk repeat!!..memnjam kata2 hafizi, "asal cukup untk lpas foundation pn x pe dh"..aku btol2 tkut tggu rsult nnt,how it is going to be the end of my foundation?with joy or tears??aku pasrah....

Thursday, May 29, 2008

missing 'em badly~

salam..this time i'm going to write fully in english as my sp ask me to..she said she does'nt understand my posts before (as i used many short forms n wrote in malay..so, here i am writing this post only 4 u, sp,hu2..



I jz wnt to tell u guyz how much i miss 'em (my truly frens when i was in mrsm beseri b4).. especially my sp, shean, cken, pnie, payeh, naqib, bukhari, acap, ucop, patly n others (sory if miz sumone n 4 nt mention all, so many of 'em)..they are such a good frens..i miss book (bukhari) so much! he becomes to be my fren since i was in form 1 up to form 5..n now we r so far apart, he's nw studying somewhere in kelantan..ucop my homeroom companion,miss u a lot,buddy,hu2..last time met him when he came to my house during raya.. he is a kind of funny,i miss those moments when gathered with him! i miss to hang out with 'em, having a warm chat, n everythng bout them..guys,when we're going to hang out?party like before??hu2..it has been a long time since we last met..


naqib, my best fren since i was in the primary school, so much things he knows bout me..sorry naqib cz cn't attend your sis wedding,hu2..have to slave myself to stdy here..payeh my best buddy in class, i do miss u a lot, things are different when you are not here..shean, my first chinese fren than ever, the most wonderful fren i ever have, she is not the same as others cz she is my sp,hu2..i miz u,sp..a lot of things i share with her, she is my angel, she could understand me better than others..when we are going to meet?hu2..miss those moments with u..i miss u guys a lot, i cn't express my feeling by words, it is so deep here, in my heart..4ever..

Tuesday, May 27, 2008

Double tag by hadi n yana..

isk2..x sngka plak kne tag ngn hadi,ish..nywy, x pe la..ni my first tag homework..so~layan je la..tp bru td,yana plak tag aku..the same questions..so, biar aku redah je dua2 skali..ok la 2 kn..

1st tag ;
5 Things Human Should Know About Me

  • time skola kt mrsm gerik n mrsm beseri dlu, member2 x pnggil chafiq, diorng pnggil pieq,hu2..sbbnye aku sndri pn x psti..tp sjak aku m'jejakkn kaki di UTP ni, pnggilan pieq dh hilang cz x ramai bdak skol kt cni..rndu bangat orng pnggil pieq..hmm,tp dh t'maktub dlm knangan pn, nk wt cm ne~
  • orng mungkin x tw yg aku sngt ske tngok crmin,hu2..orng2 yg rapat ngn aku je tw, especially my family members n de la some frens kt beseri..pntang btol ble nmpk crmin, mula la nk belek2 rmbut la,ngee~kt UTP ni, aku cuba2 cover2 cikit n t'bukti b'kesan,hu2..cuma my rumet je tw kot,hu2..
  • lagi ape ek,hmm..a'a..aku ni kn slalu je m'yebabkn brng hilang..bnyk gk my belongings hilang stakat ni, antaranye, kamera time drjah 6 (ayah aku mrh gle time 2),hu2..then hilang handphone time form 4, hilang kad atm form 5(dicuri oleh x-rumet aku sndri tp dia dh byr blik tp x m'ngaku'~sengal..lg, hilang pn drive kt UTP dicuri oleh malaun mne ntah..my parents dh masak ngn prangai aku n slalu psan jgn careless,hu2..
  • time form 1 aku prnh undergo operation..actually, ni family punye pnyakit..ade ktumbuhan kt dlm hidung aku yg m'yebabkn sukar b'nafas..so, nk x nk kne la wt operation..skit gle r time 2, x leh mkn ape2 pn cz sakit tekak sngt2..dlu, slalu je hidung aku b'darah, tp skrng dh ok..walaupn msih ade alergi kpd sumthng..my 2 bro pn dh wt operation 2, tp my dad x wt pn..memory plng besh kt hospital 2 adalh disebankn aku dimasukkn dlm wad orng2 tua~waaa,kliling aku sume orng2 tua yg 60-an..aku psakit plng muda,hu2..poyo tol~(tp operation aznin lbih truk dr aku rsenye~hu2)
  • first time nk bas sorang2 time form 1..t'pksa blik umah dari mrsm gerik sorng2 cz my parentz de hal n disebabkn aku sorng je bdak pnang kt c2 (time 2 beeha x dftr mrsm gerik lg)..byngkn aku sorng je bdak pnang kt bumi gerik 2 n time 2 de lg la my loghat pnang,hu2..(skrang dh ilang loghat 2)..smpai ckgu pnddikn jasmani( cikgu Zamzuri) pnggil aku pnang~hu2..



2nd tag ;
Rules:
The rules of the game get posted at the beginning.
Each player answers the questions about themselves.
At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog.


What is your eye colour?
itam lor..kn besh kalo colour hazel~

Do you believe in yourself?
x brp sngt~ cntohnye x sngka pn pass intrview msuk UTP..

Who do you NOT want to meet?
orang yg x nk jmp aku~

How tall are you?
pndek je~last time check 163 cm..waaa,aku nk tnggi lg!

Have you stolen something over $20?
hmm..cm x je, bnda2 mrah ade la kot..hu2

Do you like the band The Shins?
band pe ni?x famous lgsg..

What if you had three wishes - what would you wish for?
  • hepi slalu..
  • nk kete+banglo+sume bnda2 besh,ngee~
  • dipnjgkn umur my parents~nk sngt blas jasa diorng,love u abah,mak..

Who is the stupidest person you know?
x tw, aku slalu knal bdak2 pndai2 je~ahakz..

How easily do you trust people?
caye mmbr bek sndri je..

What’s your favorite TV show?
cite yg besh2 la~

Do you know how to drive stick?
stick pe ni??

Have you ever been on a motorcycle?
of cz..i have one in UTP,nk tmpang??hu2..

Do you have kids?
sengal tol~of cz la blum..

Have you ever had a crush on more than one person at the same time?
hmm...let me c,de kot..

Where did you go to school?
sek rndah pmtg bertam, mrsm gerik, mrsm beseri, UTP (sumenye same ngn beeha, busan2..hu2,hop dt dia x bce ni..)

If you had to get married now, who would you want to marry?
dia yg b'nme ***

Have you ever cut yourself?
cm x de je..

Have you ever driven a Ferrari?
bw kancil pn sngkut2..ferrari?lingkup la kete 2 nnt,hu2..

Do you want to get married?
of cz..


oleh kerana aku tw sume cbuk ngn exam n bz,so..aku x tag spe2,hu2..(baik kn aku)..tp lain kali 4 sure akn de mngsa2 tag aku,nguahaaha~

IBIS~ hancuss..

waaa..sshnye ppr IBIS (intro to bsns n info system) td..hu2,tnsion tol la..npe exam ni sume ssh2 ha.. aku expect dpt B+ for IBIS,,tp dh lpas ppr td, rsenye x dpt kot B+..lpas aku kira2, aku kne dpt at least 71 n above for ppr td untk dpt B+..huh,rsenye x dpt dh...section A ade 20 questions, alhamdulillh..sngt la snang, tp ble msuk section B, terpinga-pinga aku..ssh gle! x tentu arah aku nk plih mne stu nk jwb (kne plih 3 out of 4 questions).. total for section B~ 60 marks!..bnyk 2, ish2..risau aku, rse cm x b'baloi je stdy pnat2 for IBIS..it's not paid off!..kalo aku tw la ssh, baik aku focus je sbjct lain..economic ke, math ke..esok x de exam,yipee! tp esok je free..ari khamis exam blik,hu2..wish me luk!

Sunday, May 25, 2008

boss ooo boss..

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding. "Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap. Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat! Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".

english 2~speechless

bru abis ppr English 2 td, b'kecai hrpn nk dpt A-...waaa,sdihnye..ssh gle td, cm x keruan je jwb sume soaln 2, especially section B..aku x tw pe yg aku jwb, dh mcm x leh pkir, men jwb2 je...mati la aku...aku dh la depend on english je untk cover gpa, tp skrang dh mcm x de harapn lg..huk2,sdih2..essay plak wt cincai je, ayat aku sngt la truk, dh cm stndrd bdk tadika plak, dh lme x tulis essay..nyesal plak x wt essay call-lab sndiri dlu..dh la soaln ntah pa pe, nk x nk t'pksa gk plih yg essay classification psl crime 2..kalo nk amik yg first question 2, lg la x de hrpn..blur sngt2..ish2, frust gle la skrng ni, cm dh x de mood nk bce ibis..hrp2 at least dpt B+ untk English, walaupn aku sdar mcm x dpt je,hu2..nywy, aku kne gk stdy ibis, no give up!go,go chafiq!aja2 fightng,hu2..4 more papers to go, mke sure no regret aftr dis..caya la! (kata nubhan AF6)..so, tnggu pe lg,stdy2..ngee~

emergency??


keadaan di IRC yg agk havoc~

sdang aku n Aznin khusyuk stdy kt IRC(library) td..tiba2 je de stu bunyi bising..hmm.bunyi cm angin yg kuat...bkn kitorng je t'kejut tp boleh dikatekn sume orng kt dlm IRC(library) tu kecoh..havoc la gk,hu2..aku dh byng mcm2, imagine yg cermin2 kt IRC 2 pcah la n mcm2 lg la..ish2,mngarut tol,he3..so,aku g la tngok source yg buat bising 2 dari mne..bunyi 2 dari atas,so aku tngok la kt atas..rupa-rupanye, kipas yg kuarkn haba 2 yg buat bising..sblum ni x prnah pn bunyi kuat cm 2..mamat yg stdy sblah aku ckp de orng isap rokok kt toilet IRC, dt's y kipas 2 suddenly bunyi bising in order nk kuarkn asap dr IRC..ntah pa pe ntah..kalo btol la teori 2, aku rse ak tw spe yg isap rokok 2, aku rse n**** kot..sbb time 2 dia x de..n lpas de bunyi bising 2, bru la dia return g seat dia..hmm, wt evr la..esok da exam, my first paper..chaiyo2!

Saturday, May 24, 2008

The story of Baba..

Seorang salesman sedang mempromosikan produk perusahaannya kepada seorang pelajar kolej. Dia menanyakan pertanyaan tentang produk yang dipakai pelajar tersebut.“Sabun mana yang anda gunakan selama ini?”

Pelajar tersebut dengan selamba menjawab, “Sabun Baba.”“Kalau deodorant, deodorant mana yang anda gunakan?”“ Deodorant Baba,” jawab pelajar itu.“Minyak wangi?”“Minyak Wangi Baba.”“Shampoo?”“Shampoo Baba.”

Akhirnya dengan kecewa si salesman bertanya lagi, “Ok, apakah jenama Baba ini jenama tempatan atau luar negara kerana saya belum pernah dengar? Siapa tahu Anda selama ini memakai produk yang tidak sihat.”Pelajar itu menjawab, “Bukan jenama tempatan atau luar negara. Baba itu rakan sebilik saya.”

Friday, May 23, 2008

KFC day out~



kol 6.30 ptng td, ajwad suddenly ajk g mkn kt KFC, aku ape lg..trus aku kte nk join,wahaha..afiq at first cm x nk g,tp lpas dipujuk at last dia pn agree nk join..so, aku, my rumet(afiq), alan, ajwad, shuib, mat nor n akmal b'tolak ke sne..hu2, hepi gk coz da lame gk x g KFC ni, ngehehe.. time 2 hujan renyai2, tp kitorng ttp truskn gk demi untk mkn KFC..mcm m'ngidam la plak kn..hu2..




agk ramai orng kt sne tp ade gk la tmpt duduk 2..sdang2 mnikmati dinner, aku t'nmpak kelibat Syafiq Zulkifli (bdak skol beseri ngn aku dlu)..rupe2 nye dia x keseorngn tp berpulh-puluhan..ha3,sengal~..ramai tol geng2 dia smpai x cukup 4 meja yg diorng combine..rsenye diorng sume da abis final exam kot,so time 2 diorng tngh celebrate la kot..beshnye!! kitorng ni cm terasa la plak cz mne abih exam lg, tp dah kuar mkn2 cm ni,hu2..tp x pe la kn, skadar untk m'hilangkn bosan..asyik stdy jer, jemu la gamaknye..hu2, tp ye ke aku asyk stdy?cm x je..ngee~..ha3, dowh tol la aku ni..ari ni da msuk ari sbtu..lusa exam!waaa~cm x cye je..cpatnye mse b'lalu..





time nk blik la besh cz time afiq drive mse hujan , tibe2 de kete merc spalsh air..doosshhh, bsh abis kete afiq..wahaha, lpas 2 dia dengan b'smangatnye kejar kete merc 2 kononnye nk revenge tp at last, kete 2 belok kanan n dendam nmpknye tdak t'lerai,ha3..klakr dowh..

cousework marks..alahai~

today x de cite yg best..so,nk cite psl coswork marks la rsenye walaupn agk truk n malu nk cite kt orng..so far,dh dpt tw coswork for 4 out of 5 subjects..strt with english aku dpt 50.6/60..last sem english aku dpt 48.7/60..so,de improvement ckit n ok la kot n really hope dpt A- at least for final, last sem dpt B+ je..hmm, then for math aku dpt 53.6/60,huk2..sdih coz last sem aku dpt better(54.7/60) n A for final..so,agk risau ngn final coz math mmg ssh n aku x strt stdy btol2 lg..ish2,kne stdy math lpas ni~hu2..then,untk subjct programming plak, coswork aku jz 48/60..sdihnye coz x smpai 50 pn..n ranking (b'dasarkn analisis yg aku wt, ngee~) jz dpt no 41/108 students..hu2, agk truk..subjct intro to bsns info system(IBIS) plak aku dpt 46.2 je..waa,lg la sdih..hmm,tp ble compare ngn orng len,ak rse ok gk cz de yg dpt bwh 40.. n ranking aku untk coswork IBIS~ 13/108..ok la 2(smbil2 wt gaya tngn tiru saida AF6) ngee~ skrang ni tngh cuak mnanti coswork untk economic..kte kuar ari ni,tp x de pn kt elearning..penantian yg amat m'nyeksakn..hu2..hopfully,ok la..pe2 pn,skrng ni kne struggle for final..make sure dpt dean list lg for dis sem walaupn mcm dh x de harapn..hu2..chaiyo2!
mlm ni nk stdy math kot kt irc..kne stdy btol2..focus2,hu2.. t'ingat plak dlu aku suka gune ayt ni "if you want a cup of honey, be brave to cross a billion of bees"..tp skarang dh malu nk gune coz slalu dikecam oleh kwn2 baikku kt beseri dlu, antaranye shean, payeh n cken..diorng slalu ckp " x de ayat lain ke nk gune, alih2 ayat 2 jerk"..hmm,lbih kurang cm tu la bunyinye,he3..so skrng ak cuba m'ngelak gune ayat 2 lagi..ngee~

Wednesday, May 21, 2008

final is coming!!!


ari ni da msuk ari khamis..waa,cpatnye mse b'lalu..exam ari isnin ni..ish2,bnyk lg yg x prepare nih..cuak gle,tp rse cm mls je nk stdy,hu2..hopfully,ds sem dpt la merasa lg dean list..really hope so..coursework so far agk ok kot..hmm,ok ke?hu2..ipsp n econ cm ssh je,ish..x tw cm ne nk skor both subjects tu..aku ssh la nk focus time stdy,asyk nk surf intrnt n chatting je keje,dt's y aku lbih prefer stdy kt irc time stdy week cz at least bleh elak dr lap top for a while,hu2..walaupun lpas blik irc,trus serbu lap top..ha3

let the story begins..


study2..chaiyo!bbssyyyyahhh..
on 20 of May around 12 am,i finally have my own blog,hu2..I don't know much about all this stuff and only decide to have my own blog after being introduced by Aznin..so, let the story of mine begins,hu2..cm suspen je,he3..