Thursday, June 26, 2008

some words~

dear readers, for the time being, there will be no updates for my blog as there is nothing to be posted and share with you guys..my life now is just like usual, the same routine everyday, juz may be a bit subtle change, currently, waiting for the time to go to the nerd STE camp organized by Petronas management on dis 7 july up to 11 July..but, have to gather at KLCC on 6 July n from there they will pick us to Port Dickson..what in my mind right now is that the camp will be juz like PLKN, means no joy at all..hope to hear good news from them who had just return from the camp..talking about the accident case, Alhamdullilah, i paid a visit on the motorcyclist at his house to apologize n everything going smooth, to make it better, one day after the accident, he already can walk like usual although the doctor said there is a fracture on his butt's bone..n up till now, already paid for the summon issued by the police n the only one left is to send the car to the workshop..till then, have a nice day~

Wednesday, June 11, 2008

keseronokan yg berakhir dgn tangisan...



part 1: keseronokan..

ari ni kitorang nye plan nk g mrsm beseri untuk amik sijil spm..aku decide nk nek kete last minute, sblum ni plan nak nek bas jer, aku pn x sure nape aku smnagt sngt nk drive..dh la hrga mnyak mahal skrng ni..patly dr umah dia kt gelugor, penang n nek bas stop kt kpala batas,so..aku amik dia kt kpala batas n then g plak amik naqib kt umah baru dia..dlm kol 10.45 am kitorng 3 orng pn b'grak ke perlis,tp kne stop plak kt alor star nk amik ucop..aishh,cm driver taxi plak aku nih,hu2...so, skrang dh ber-4..then,truskan destinasi ke perlis,hu2..dlm kol 1.30 pm, smpai la ke bumi perlis, n secara x lgsung, t'cipta la stu rekod,rekod aku drive plng jauh,hu2..smpai kt sane,jmp2 ckgu then amik sijil..call payeh, dia ckp dia da amik n ade kt umah sewa time 2..aku ckp la nk g jmp dia..jmp bdak2 perempuan klas aku,besh2..coz diorng ckp aku dh tnggi skrng,hu2..t'sngt la bangga!ingat lg ckgu sabariah kate tnggi aku 148 cm dlu(time f5) tp skrng dh 163 cm,he3..

lpas 2 jmp plak nazirul n acap.. diorng nk join kitorng jmp payeh, so..it means kitorng ber-6 nek kete kncil!bayangknla...ish2,smpit tol!ditmbh plak ngn naqib, ucop, n patly yg montel2 2..tp besh, coz meriah gle, dh dkat 2 thun x jmp, so bnyk la benda nk chat..havoc gk la, gamat jdnye suasana ngn ucop yg psng lagu 'makhluk tuhan plng sexy', sume nyanyi rmai2, riuh rendah jdnye,hu2.. ..g umah sewa payeh, jmp geng2 klantan2 lain, payeh pn cakap aku dh tnggi n dia kate nk beli gk appeton teengrow yg jd rahsia ketinggian aku,he3..then, trus g KFC kangar.. t'jumpa plak ayeen kt c2, then mkn2 n b'tolak balik..naqib drive time on d way ke alor star untk antr ucop...then, smpai kt alor star, aku plak drive smpai penang,lega ckit coz dh de 5 orng, selesa la ckit seat kn..patly, acap , n nazirul nk g butterworth..so, aku ingt nk drop je diorng kt kpala batas n sruh diorng nek bas sndiri g butterworth...acap nk g umah awim nk stay 4 a nite..smpai kt tol kpala batas, aku klam kabut nk bg kad plus 2 n bg duit n cpat2 nk jlan, tol gate girl 2 smpat plak ckp, "jgn gabra dik",hu2..kitorng sume gelak dngr dia ckp cm 2..lpas antr diorng sume, aku pn g la stesen ptronas kt kpala bats nk isi myk..kt depan umah aku je pn..mnyk dh nk msuk E so aku cpat2 la g isi mnyak..




part 2: tangisan..

dlm kol 7.30 pm..lpas isi mnyak, aku nk kuar la simpang nk balik umah aku yg 500 meter je dari c2..ade kete innova yg parking kt bahu jalan..so, aku x nmpak la kete yg lalu lalang..tp, aku dh sure x de knderaan pn yg lalu..aku pn kuar la smpang 2..tibe2, aku dngar ade hon dr sebijik moto, moto 2 laju sngt, aku x smpat nk wt pa pe n "booommm"..dia lnggr sisi kanan kete aku..aku x tw nk wt pe..aku kuar kete n tngok dia t'baring atas jalan..aku t'cegat je kt luar kete..aku blur, x tw nk wt pe..tb2 ade orng jerit kt aku, "tngok ape lg, mai la tolong"..aku rse tkut sngt...tkut orng ramai pukul aku sbb kate aku yg slah..dh la aku x injured lgsg..pdhal orng yg nek moto 2 t'baring kt c2 x b'grak..aku yg stil t'kjut ni trus je call 999 n bgtw la location acccidnt n name aku, then aku call plak my dad, ayah aku cm t'kjut je.. orng ramai sngt time 2, rmai yg stop semata-mata nk tngok je..aku rse guilty sngt..aku ingat Allah s.w.t je time 2..de rmai orng tny aku, cm ne leh jd..lpas aku cite diorng ckp bkn aku salah, tp kete innova yg parking kt bahu jln 2 yg salah coz halang pndangan..de gak yg ckp jalan 2 mmg bahaya coz kete sume laju2..

5 minit pas 2, ambulans pn dtng n angkat orng 2 g hospitl kpala batas..aku stil t'cengang wait 4 my parents datang..de orng awam ckp kt aku sruh bw balik je kete kncil 2 dlu coz dia tkut ade orng tunda n dia kate nnt g wt report polis sndri..ayah aku dtng lpas 2 n bw balik kete kncil 2 balik umah..aku x dpt tahan lg n trus nangis ble mak aku smpai..mak peluk aku, orng lain tngok je..aku rse cm nk mati je..mcm2 aku pkir time 2, cm ne ngn lesen aku (dh la lesen P), cm ne la ngn orng 2 (serius ke x condition dia) n mcm2 lg....smpai kt umah, lpas smbhyng maghrib, my parents ngn aku g wt report kt balai polis bttrworth, dia amik report aku n dia bg saman RM300..kbetulan plak yg ng saman 2 ayah awim (yg aku cite kt part 1 td)..hmm, aku stil trauma nk drive skrang ni, aku stil ingat cm ne moto 2 dtang laju n lnggr kete aku..

aku rse guilty sngt2,kdng2 rse nyesal coz x ikut ckp parents g perlis nek bas je..tp accident 2 bknnye b'laku kt sne pn, tp b'laku time aku dh nk smpai umah..500 meter je dr umah, nsib bek gk 2 coz ayah aku bleh dtng tngok..kalo la jd kt perlis or kdah, x tw la spe nk tolong aku..nsib bek gk ayah aku krj under polis...kete kncil 2 kemek truk gk, abis la duit kne spend untk repair sume 2..hmm, skrng ni yg tnggl nk uruskn insurans n jumpa orng 2..aku tkut sngt nk jmp dia, aku tkut dia mrh2 aku smpai satu hospital kecoh..dia menderita retak tulang punggung dr accidnt 2 while aku x de sebarng injury pn..lg la aku rse kesian n guilty..nnt, ayah aku n aku nk g mlawat dia, hrp2 dia x mrh2 n it will going smooth..aminn!ape2 pn, aku stil trauma nk drive kete n 4 d time being, aku x kn drive lg.. kbetulan lg, orng 2 msuk wad 3A yg mak aku krja dlu (my mum nurse tp dh retired)..doa aku supaya dia cpat sembuh, aminn...

Sunday, June 8, 2008

holiday~mostly spend with family..

besh gak rupenye holiday nih,hu2..bru ari ni aku rase besh,hu2..padahal dh start cuti semester last week..holiday kali ni x smpat pn nk g vacation, jz went shopping n dine out je la..tp, besh gk..ari isnin ri 2 (2 ari lpas blik umah), kitorng 1 family (except my big bro, cz dia x blik umah) g mkn kt KFC..hmm, x tw nk describe cm ne, jz ok la..dh lme x dine out ngn family, so at last, dpt gk..excited sngt,hu2..


my mum jarang masak kt umah, so mostly kitorng 1 family mkn kt luar or beli lauk mkn kt umah..ari jumaat mlm pn, mkn luar gk, kt restoran mee pak ngah~g mkn kol 11 mlm, ingtkn nk mkn besar, coz adik aku dh nk blik skol dia ari ahad (d end of skol hoiday)..tp sayngnye satay dh abis, so mkn nasi goreng2 cm biase je..hmm, x besh la coz slalunye mkn satay skali,hu2..semalam (ari sabtu), kitorang g plak shopping kt giant, sg petani(kedah)..nk beli brng2 untk adik aku, aku ikut je coz ingtkn nk beli bju2 baru or ape2 je yg besh, hmm tp at last aku balik empty hands gk,hu2..x besh tol giant, x bnyk benda..tp yg paling besh moment, time g penang td..i mean penang island (aku stay around butterworth)..ptang td, kitorang g penang nk g antr adik aku balik skol dia (MRSM Balik Pulau)..tp sblum 2, aku suggest kt my parentz ajak g queensbay..at first, my mum x nk pg, tp lpas je aku offer nk belanja kt pizza hut, trus agree,he3..aku pn x de la serius sngt nk belanja,cm gurau je, tp sian plak kt adik aku yg dh nk blik 2,belanja je la~lgpn aku dh la jrng belanja my family..ayah aku pn berulang kali tny "betul ke nk belanja ni"?,hu2..ayah aku x prcaya sngt coz aku mmg ssh nk belanja orang,hu2..g penang naik feri, busan dh naik feri, so x decide nk trun kete 4 d breeze of d wind, jz stay smpai jeti..smpai je queensbay mall, adik aku g cari raket tenis (nyibuk je bdak nih, aku main tenis, dia pn nak main gk)hu2..

x de pe nk shopping sngt, so..trus ke pizza hut, it was my treat,hu2..besh gak la coz da lame x g pizza hut, asyik2 KFC je..sdap tol thai seafood pizza td,hu2..sronok plak rasenye dpt blanja my family,hu2..aku try gk usha2 baju kt queensbay 2, tp cm x minat je..bnyk choice actually, tp cm x de mood je + price yg agak mhl..lgpn nk cpat, nk send adik aku balik skol..smpai kt MRSM Balik Pulau, say goodbye to my lil bro..sdih plak coz sunyi la umah nnt, aku rapat sngt ngn dia,hu2..dia pn cm sdih je, ye la..x familiar stay kt hostel,dia form 4..rsult first sem dia ok gk, unexpected..tnggi dr gpa aku time aku form 4 kt MRSM Beseri,hu2..malu2..tp dia still pujuk my parentz nk tukar skol,hmm..homesick r kot..nywy, besh gle holiday kali ni, spend time ngn family..walaupn x de vacation, g shopping n dine out pn dh enough rasenye.. ari rabu ni hang out ngn member2 plak,(cn't wait) plan untuk balik ke Beseri,Perlis (sirih pulang ke gagang)..ngee~

Sunday, June 1, 2008

the terrible day~

smalm btol2 ari malang bg aku..dh la frust ngn exam yg ssh, then de stu lg problm yg dtng m'yusul..sdang aku nk kuar lebih kurng kol 2 nk g antr kunci kt blok O,aku x prasan yg aku sbnarnye t'tinggal kunci 2..hu2, lpas 2 tiba2 je aku terasa x sdap ati n lpas jln bbrapa lngkh kuar bilik, aku patah balik..then, bru aku sdar pintu t'kunci..aku x sdar aku t'kunci pintu dr dalam sblum kuar..dh la kunci pintu de dlm bilik..tp, aku t'pkir yg my rumet dh return kunci bilik kt blok O, so aku x de la risau sngt n trus g blok O nk mntak kunci bilik..tp lbih malang lg, blok O dh tutup..waaa, aku btol2 x tw nk wt pe n blik bilik je la..lpak2 kt bilik Ajwad(bilik depan aku)..bilik dia dh clear, dia ngn Alan da balik..so,lepak2 la kt bilik Ajwad 2..

aku de gk try buka pintu ngn kad sbb may be boleh cz Ajwad pn prnah alami situasi cm aku n b'jaya bk pintu guna kad..tp mlangnye, lpas aku try stil x b'jaya gk..aku g la blok O ngn harapn dia buka cz aku ingtkn break kjap je..tp stil gk x buka..t'jmpa ngn faizal n dia ckp blok O buka smpai kol 1 je..lorh, lg frust nonggeng aku, x tw plak aku psl 2...faizal n sorng kwn dia de tolong try guna kad, tp stil x b'jaya..jiran sebelah, hazim pn concern dtng tolong..tp sme gk x leh buka..aku try ikhtiar g umah supervisor hostel..aku g umah dia 3-4 kali, tp x de orng pn..kete ade je, ni mesti wt2 bodo2 nih, mls nk layan student..kbtulan, no hp dia de tmpal kt pintu umah dia, so..aku pn amik no 2 n try call..smpai 3 kali aku call, nobody answered..smpai la kali ke-4, bru la dia angkat, kak ida namanye..dia ckp x leh tolong cz dia dah asingkn kunci2 sume bilik..mcm2 alasan dia bg, gram gle aku..dia cm x responsible lgsg,cm x de perasaan je..mmg skit ati tol, dh responsiblity dia handle kes2 cm ni, so be in charge je la..bknnye ssh nk g blok O amik kunci, umah dia dpan blok O 2 je..sengal~ mmg sakit ati, aku dh la desperate cz my parentz nk smpi x lme lg n brng2 stil unpack..dia de antr msg lpas 2 sruh pcahkn tombol, t'kjut aku..biar btol, mls gle dia nk g amik kunci smpai sruh pcahkn tombol 2, siap pesan lg jgn plak smpai pintu yg pecah..siottt!

then, da give up..aku tnggu je smpai parents aku dtng walaupn aku tw mesti kne marah cz pntu locked + x pack brng lg..parents aku smpai lebih kurang kol 6.30 n seperti yg aku expect, ayah aku marah aku,hu2..tp dh biase pn kne marah2 nih, so x pe la..ayah aku sruh call kakak 2 skali lg cz x kn nk pcahkn tombol or pintu kot..so, aku call la, dis time dia ckp dia on d way balik kampung!..%#$*%@ btol, kalo nk tipu pn agk2 la..suddenly je blik kampung, td aku g umah dia kete ade je ngn selipar bnyk2 kt dpan umah dia 2...dia bg no supervisor lain sruh aku call..aku call la no yg dia bg 2, tp no 2 x de dlm p'khidmatan..obvious sngt dia tipu aku, gram gle la..aku dh la klam kabut nk balik nih, x responsible tol..so, the last resort is pcahkn sndri tombol 2, ayah aku pn pcahkn la..tp stil x b'jaya..then hazim ngn sorng lg bdak phng( sori x ingt nama) dtng m'bantu..at last, b'jaya gk..aku lega sngt2,hu2..at last, b'jaya gk! aku stil x puas ati ngn supervisor 2, pmalas n pnipu plak 2..lebih kurang kol 7.15 mlm, aku n my parents b'tolak balik..nywy, thnx to sume yg try tolong, really appreciate it!..